Praktisk informasjon - 2021

Vi følger retningslinjene og holder rideskolen åpen for alle under 20 år.  Vi ser frem til å ta imot både voksne hesteinteresserte på så fort vi kan åpne for det opp igjen! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ønsker å legge vekt på glede, hygge, miljø, mestring og samhold. Samt at vi alle får drive med det vi elsker mest, HESTER OG PONNIER!

Hver ridetime varer i 60 min. I denne tiden inngår bytte av hest og på/avsaling av hest og ponni.  Vi legger også stor vekt på stell og læring, så dette blir en del av ridetimene. Vi tilbyr også knøttekurs med shetlandsponnier fra 4 år og oppover.  

Informasjon om påmelding, pris og betaling

Ridekurset følger skoleåret med ferier og helligdager. Halvåret blir delt opp i 2 kurs, hvor første ridekurs starter opp i uke 1, fra 4.januar osv. i forhold til hvilken dag man rir. 

 

Kurset vil normalt gå over 8 ganger, pris = kr. 2400,-. 

Hos oss betales ridekurset med kort ved oppstart av hvert kurs. Henvend deg til kontoret i rideskolenstallen. 

Plassen beholdes til den eventuelt sies opp senest 4 uker før ridekurset er over. Påmelding/betaling er bindende.  Ved sykdom/fravær mister du dessverre ridetimen.

 

 

Sikkerhet på ridetimen

Hester er levende dyr og uforutsette hendelser kan skje.  Vi her på rideskolen gjør til enhver tid det vi kan for å tilby trygge rammer for alle våre elever.  Derfor er det viktig for oss å ha informasjon om hvem vi kan kontakte dersom det skulle skje en ulykke.  Og som det heter i rytterverdenen «for å bli en god rytter skal man falle av 100 ganger».  Statistikken viser til at de aller fleste ulykker som skjer med hest er av mild karakter og i de aller fleste tilfeller kan rytteren sette seg opp å ri videre. 

Vi tilbyr utlån av sikkerhetsvester og ridehjelmer til våre elever (gratis).  Det er påbudt med hjelm hos alle som rir hos oss, uansett alder og nivå.  Ryttere under 18 år skal ri med sikkerhetsvest ved sprang og terrengtrening. Foresatte er ansvarlig for at dette følges opp.

  • Alle elever må ri med hjelm

  • Bruk sko som går til ankelen og har hæl.  

  • Bruk ridebukse/tights/jeans.

  • Håret skal festes i strikk, vekk fra ansikt

  • Ulykkesforsikring anbefales, men er ikke et krav.

 

Elever som oppholder seg i og rundt ryttersportsenteret og som rir på ridekurs, er hos oss på eget ansvar.  Rideskolen står ikke til ansvar for skader og ulykker i forbindelse med aktiviteter på senteret eller på ridetimer.  Det anbefales at alle elever tegner egen ulykkesforsikring mot skader og ulykker.

Covid-19 retningslinjer 

- Sprit hendene ved inngang og bruk hansker under ridning 

- Hold god avstand til enhver tid

- Man kommer til ridetimen sin, rir og drar igjen når timen er over

- Hold dere hjemme dersom dere har de minste symptomer 

- Alle bør bruke eget utstyr. Se januartilbud til våre elever med 25% avslag ved kjøp av hjelm, sikkerhetstest og hansker hos Hööks Moss