Våre rideskolekurs

Vi tilbyr rideskolekurs fra nybegynner til viderekommen og i alle aldre.

I uke 1 starter vi opp nye ridekurs for både store og små som går over 8 uker (vinterferieuken er det ingen ridning) til og med uke 9. Hos oss legger vi stor vekt på trivsel og at alle skal bli sett. Gruppene er delt inn etter nivå med maks 7 stk. 

Hver time varer i 60 minutter hvor man også lærer stell og saling av hest.

 

Kurs med ledige plasser kan ta i mot nye elever midt i et kurs. Melder man seg på etter kursstart betaler man kun for de timene som er igjen av kurset. 

Ta kontakt med Annemor på tlf 920 69 300 for spørsmål og ved bestilling av kurs.

 

Knøttekurs/

ponnikurs

Kurset for de minste rytterne hvor de blir kjent med hest på en morsom og lærerik måte.

Fra 4 år og oppover.

Nybegynner 

Vi øver på ridning i skritt og trav på langsider, storvolter og diagonaler, og forbereder oss på å galoppere. Anbefales til ryttere med lite eller ingen hesteerfaring.

Lett øvet 

På dette kurset egger vekt på grunnleggende teori om hesten, og ridning i skritt og trav på rett og bøyd spor. Vi vil også øve på galopp på dette kurset, og gi elevene mulighet til å føle seg trygge på å hoppe et lavt hinder i trav. Anbefales til ryttere med noe hesteerfaring uansett alder, og som føler seg trygg på å ri uten hjelper. 

Øvet

Her legger vekt på teori om hest, sikkerhet og turridning. Samtidig øver vi på gangartene skritt, trav og galopp på rett og bøyd spor med sitsvariasjoner. Vi øver også på ulike dressur- og sprangøvelser på timene. Anbefales til ryttere med grunnleggende hesteerfaring uansett alder, som mestrer alle gangarter og som har lyst til å utvikle forståelsen for sprang og dressur. 

Viderekommen

Vi legger vekt på å øke rytterens ridefølelse ved riktig bruk av hjelpere, og videreutvikle «verktøykassen» for å bli en mer selvstendig rytter. Her øver vi på grunnridning, dressur- og sprangøvelser og teori om konkurranse- og trafikkreglement. Anbefales til ryttere med rideerfaring, og som føler seg trygg på selvstendig ridning.

Voksentimer

Disse settes sammen til riktig nivå ut i fra elevene som melder seg på. Her tilpasses undervisningen elevene og deres ønsker i forbindelse med sprang og dressurtimer. Timene vil være rene voksentimer. 

 

 

 

Meld deg på kurs!

Hør gjerne med oss hvilket kurs som passer 

Annemor tlf: 920 69 300

Takk for din henvendelse! Vi kontakter deg så fort som mulig. Hilsen oss på Noreødegården Ryttersportsenter